OTIŠAO U TURSKU DA SREDI ZUBE, A ZUBAR GA UNAKAZIO: Šrafom za implant mu PROBUŠIO MOZAK (FOTO)
Zubar, Foto: J.M. Guyon - Copyright 2012 / CandyBox / Profimedia

neverovatno

OTIŠAO U TURSKU DA SREDI ZUBE, A ZUBAR GA UNAKAZIO: Šrafom za implant mu PROBUŠIO MOZAK (FOTO)

A samo je hteo lepši osmeh...

Objavljeno:

U mirnom delu Bursa, u Turskoj, jedna stomatološka procedura dramatično je izmakla kontroli kada je Ramazan Jilmaz, četrdesetogodišnjak iz Turske, doživeo nezamislivu nesreću tokom ugradnje zubnog implanta.

Početak koji sluti na mirno rešenje

Sve je počelo krajnje uobičajeno. Gospodin Jilmaz, mučen zuboboljom, odlučio je potražiti pomoć u privatnoj klinici u Niluferu, nadajući se da će brzo i efikasno rešiti svoj problem. Na klinici su mu dijagnostikovani labavi zubi i preporučena je implantacija kao trajno rešenje.

Stručnost pod znakom pitanja

Stomatolog, s impresivnih 24 godine iskustva, brzo je uverio Ramazana u svoju stručnost. Nažalost, poverenje koje je Ramazan ukazao svom zubaru ubrzo se pokazalo kao fatalna greška. "Doktor je počeo s vađenjem zuba i ugradnjom implantata, ali je ubrzo postalo jasno da nešto nije u redu," priča Jilmaz. "Primetio sam da doktor koristi prekomernu silu dok je postavljao šraf implanta. Upozorio sam ga, ali me je uveravao da je sve u redu."

Dramatičan obrt s opasnim posledicama

Situacija je eskalirala kada je šraf probio vilicu gospodina Jilmaza i završio duboko u njegovom mozgu, iza oka. "Čuo sam zvuk pucanja kostiju," kaže Ramazan, "a bol je bio nepodnošljiv." Hitno je prevezen u Univerzitetsku bolnicu Uludag, gde je rendgenski snimak otkrio šraf u lobanji.

Shvativši ozbiljnost situacije, stomatolog je Ramazana ostavio na Hitnoj pomoći i nestao. Lekari su odmah reagovali, Ramazan je podvrgnut hitnoj operaciji kako bi se uklonio implant i sanirale posledice nesrećne procedure. Tim stručnjaka na čelu sa neurohirurzima brzo je formiran i odlučeno je da se intervencija izvede bez odlaganja.

Lekari su Jilmazu objasnili pre operacije i upozorili su ga bih mogao izgubiti život tokom ovog hirurškog zahvata

“Pomirio sam se sa svojom decom i oprostio se od njih.Srećom, bezbedno sam izašao iz operacije“, izjavio je za turske medije Jilmaz a preneo Daily Mail.

Teška operacija je trajala satima, ali lekari ipak hirurzi uspeli da izvade šraf iz njegovog mozga i oporavi se nekoliko dana kasnije a sada tereti nesavesnog zubara i tužio ga je sudu.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/24sedam/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.